SibyllaSkolan,
Idag var det Sibylla Skola som gällde. Chefen körde hela gänget på 7 pers ner till kursen. Där upptäckte vi att de från de andra köken var högst 3 personer som skickats iväg. Vårat kök var ungefär hälften av alla som var med på kursen.
Schema:
9.30 Fika
11.50 Lunch
14.00 Fika
17.00 Hem
Vi ska prata om idag;
En meny, plånboken, gästen och pangditer
Första frågan: Vad är vi för något? Vad är Sibylla?
Korv för de flesta tydligen
Sibylla är tredje största matkedjan (?) i Sverige och har ungefär 15 miljoner gäster varje år.
" - Har ni Max? I Kalmar?
- Nej.
- Oskarshamn?
- Nej.
- Fårbo?
- Hahahaha! Nej. Hahahaha!"
Enligt vår kursledare är det spännande pch roligt att möta nya människor. På fester och på stan? Ja. På Sibylla? Hm... nja
Det mesta vi gör i vårt kök är rätt. Så ska man göra, tyckte han. Vi = Bäst!
" - Vad gör ni med Bamsekorvarna?
- Vi tar bort snuttarna på ändarna...
- Jo, det kan man göra... Det gör man nere i Skåne och up hit. Längre upp så låter man de vara.
- Det slutar nog vid Fårbo ungefär..."
Fet produkt + Fett = Ännu fetare
(Någon Somnade)
Lönsamhet = Rätt pengar, rätt timmar, rätt lön
Vad vi behöver i vårt kök:
En dressingpistol
En brödrost
Ett snöre med klädnypor och postit lappar
Idag lärde vi oss att det är lätt att glömma, med det visste vi redan. Kalle har redan visat att man lätt glömmer bort att lägga hamburgaren mellan brödet innan man ger ut det och Carro har visat att det är lätt att glömma att lägga på korven på Bamsemealet. Men sådana här saker händer vem som helst och inte så ofta.
Test!
Hur många nior finns mellan 1-100?
Kan en man från Oskarshamn gifta sig med sin änkas syster?
Svar: I nästa inlägg!
En mätt människa är en nöjd människa!