Berätta hur du gör







There are no fairytales



welcome to the reality









Det är gott att tänka varmt när hjärtat fryser kallt

Ute är det kallt nu, men nästan ingen snö. Slöseri med kyla måste man säga.
Annars händer inte mycket här i smålandsskogarna. Nästan ingenting. Det är Sibylla som hägrar mest faktiskt. Imorgon är det nyår och den är planerad att fira ännu mer ute i skogen än vad Figeholm är. Det ni!

Men snart är det 2010 och under detta år har mycket hänt. Oerhört mycket! Vissa dagar hade man kunnat hopp över faktiskt, andra ögonblick hade jag velat hålla kvar i all evighet. Detta är mitt 2009...



URK i Stockholm
Balklänningsköp
Aboda Klint
Vilmas dop
Balen
Operapremiär
Utklädningsdag
Studenten
Triad
Sibylla
Stenshamn
Hamnfestivalen
Körkort
Packa
Liseberg
Norrköping Marieborg
Näkna
Skådespelarträning
Fått punka och lagat det
Bekantat mig med wadström
Salsahuset
Linköping
BelCanto
Kulturnatten Norrköping
Galenskaper på Borgen
Haloween
Luciafirande
Snöbollskrig
Cabaret


Fick lite insperation av dig Carro ^^

En hopplös kärlek i en hopplös tid

Jag vet inte vem du är, jag känner dig knappt
Jag vet inte vart du växte upp
Jag vet inte vad din pappa heter
och jag vet inte om du haft tandställning när du var liten

Men jag vet varje drag i ditt ansikte
Jag vet varje litet guldstänk i dina ögon
och jag vet att något hände den där kvällen
i maj för länge sedan 
Och hjärtat talar sitt egna språk


I know you felt it too

Back to work!

Hela två dagar var jag ledig från jobbet, men nu är jag igång igen. Jullov.. Javisst du. Trodde att jag skulle klara det bättre, men jag är näst intill slutkörd. Okej, nu överdriver jag, men trött är jag i alla fall.

Om några dagar är det snart dags för ett nytt år. Såg att en god vän till mig kollat upp detta årets nyårslöften, så jag beslutade mig för att jag skulle kolla upp dem jag med. Skulle jag aldrig ha gjort...
   Ja, det här med nyårslöften har väl aldrig varit min grej riktigt. Det enda jag faktiskt lyckats med är nyårslöftet "Jag lovar att jag inte ska lova något jag inte kan hålla" Så ja, låt oss inte prata mer om det. Bättre jobb nästa år!

Julafton var bra. Färre folk hemma än vanligt, och det var väl skönt. Handukar, nya byxor, liten kokbok, bunkar och en "minitv" alltså ett USB att koppla in till datorn var några av sakerna jag fick. Och när man flyttat hemifrån så är det toppengrejor! Nu saknas bara den där datorn..

Snön håller på att smälta bort. Det ogillas mycket! Främst för att det blir slask och det tycker jag inte om! Man blir bara sur i allmänhet. Humör och fötter. Och jag som varken hunnit tolka med Malin än, åkt längdskidor eller i någon backe!



Men pulka har vi i alla fall hunnit med :)


Från mig till Er, en riktigt

God Jul!


I had a dream,

Endast fem timmar till på jobbet sen ledighet! Skönt med tanke på att jag kastades in i arbetet det första jag kommer hem. Helt slutkörd nu.

Har paketerat in de sista julklapparna nu och det är ju konstigt hur mycket man skadar sig bara på att slå in lite julklappar. Har för tillfället fyra papercut, skadat mig på tejpmakapären och tappat ett paket på tårna. Ja, det ska väl vara jag.
Igår gjorde jag det klassiska och hoppade ner från soffan med raggsockor på parkettgolv. Ja, vi ser ju alla vart det slutade.

Och snön ligger fortfarande kvar! Me likey! Vågar knappt hoppas på att den ligger kvar till imorrn, men..

Nej, nu väntar kroppkakorna på mig så vi höres



You were in my dream. I still remember your voice. Just wanted you to know that.

Det är du och jag, en vän för livet är toppen att ha!

Hejdå Norrköping och hej Figeholm!

Jag har för en tid framöver åter bosatt mig i lilla, men vackra Figeholm. Här ska jag umgås med familjen över julen, men julafton ska jag tydligen fira i Åtvidaberg. ;) 

Visserligen bad jag om att få jobba på vinterlovet, få lite extracash i fickan, men inte trodde jag att jag skulle få jobba i princip hela lovet. Jag misstycker inte allt för mycket, pengarna går till väl behövande. Fast en liten tur till Norrköping över lovet hade ju inte suttit fel, för en check om stället fortfarande står kvar. 

Och shame on me! Hur sjutton kunde jag glömma Manlins namnsdag?! Sin allra bästa väns namnsdag?! Jag skäms så jag dör! Och hon som kom ihåg min! Jag menade inget illa, jag lovar! Bara glömska, som är oförlåtlig!
Malin, bara så du vet, du betyder ju mest för mig i hela världen. Utan dig vid min sida, så skulle det finnas ett tomrum som jag aldrig skulle kunna fylla med något. Ett tomrum, med ett svagt eko från en svunnen tid. Jag ska bättra mig, darling! <3

Vi hörs snart,  

Julen är här och lyser frid på jorden

Jullov

Jo, visst behöver vi något slags lov nu, men jobbigt var det att säga hejdå till alla. Kommer sakna alla så fruktansvärt mycket.
Men nu vill jag faktiskt bara åka hem. Fira lite jul och ha det mysigt.

Denna vecka har varit häktisk och lite virrig, men samtidigt helt fantastisk! Måndags var det till att bygga scen och träna till cabareten. Tisdag var snön djup och på eftermiddagen så hade vi snöbollskrig, pedagogerna mot grunkare. Äkta snöbollskrig där Bawan bytte sida, där snön kom innanför kläderna, där alla hoppade på John, där man kunde få en Erik bakifrån men där han blev mer snöig än en själv, där jag och Evelina bildade en pakt med varandra och mycket, mycket skratt!
Onsdag var det Karl-Bertil och Cabaret. Shit va bra vi var!
Och igår var ju bara en dag i sig. Sista kvällen tillsammans som fylldes med skratt! Tack för en underbar kväll alla! <3

Nu ska jag alltså snart åka hem. Det ska bli riktigt skönt faktiskt. Samla lite kraft inför etyderna i vår. Om två och en halv vecka ungefär sätter vi igång igen! Syns igen om 1 728 000 sekunder då:)

Och så lite samlade bilder från hösten

















Everybody lies,






Houseabstinens!




Varför har inte tv4 play Houseavsnitt att visa?!





Kom i din vita skrud,

Traditioner ska helst inte brytas

Knivgubbarna var besvikna när de insåg att jag inte skulle komma för den årliga Luciatraditionen. Att jag kommer med lussebullar och pepparkakor och sång. Så har vi haft det enda sen jag var en liten knotte och knappt syntes över träslöjdsbänkarna. Men eftersom att jag bor i Norrköping nu så fick jag helt enkelt improvisera lite. Jag ringde till dem och sjöng över telefonen. Inte ens pappsen visste om det! Jag tror att det uppskattades mycket! Hoppas det i alla fall..

För övrigt har jag byggt en scen i gympasalen hela dagen och satt upp ljuset, så nu är det nog klart för första Karl-Bertil föreställningen. Det tog sin tid, men nu är det klart.

Skräpet i halsen sitter kvar, men jag jobbar på att få bort det. Jag behöver min röst till onsdag. Men borde nog lämna tillbaka Evelinas honung faktiskt, för honungsvatten är ingen hit. Det är bara inte det.
Gårdagen gick helt okej, för att ha en sådan röst som jag hade och inte ritkigt kunna sina stämmor ordentligt. Eloge fick vi i alla fall, så jag antar att det måste ha låtit bra. Klart det gjorde! :)

Har ganska tråkigt just nu, så jag funderar på att göra lite så som jag brukar. Våldgästa någon, och överhuset ligger i riskzonen eftersom att alla grunkare har genrep..


Saviour of our souls,

Jag har ont i halsen

Förra året sjöng jag med i Misterhults- och Figeholms församlings ungdomskör i ett Luciatåg. I år stod valet plötsligt mellan den kören och Bel Canto här uppe. Det blev faktsikt Bel Canto och jag har peppat och tränat hårt enda sen jag bestämde mig för det. Och så klart har jag lyckats bli halvsjuk nu! Varför var det tvunget att sätta sig i halsen på mig?!

Just nu sitter jag och dricker honungsvatten och har upptäckt att det faktiskt inte är någon höjdare. Jag försöker också värma upp den onda halsen på olika sätt som min kära Johannes lärt mig hur på bästa sätt, så det här kan nog gå bra i alla fall

Ute snöar det för fullt och det är härligt! Äntligen komme vintern, den som vi alla har väntat på!!

Önska mig nu lycka till, så ser vi hur det går. Och jag inser nu hur kissnödig jag kommer vara om jag ska dricka massa honungsvatten..



Här kommer ett litet smakprov av vad man kan få höra ikväll
Inte den här kören, men sången


Och jag kan inte skilja på om jag vill va med dig,

Hej alla glada som undrar vart jag tagit vägen. Och ni andra också föressten.

Som sagt jag har det bra, livet rullar vidare här på Borgen och terminen börjar nå sitt slut. Vart tog hösten vägen??? Den som alltid brukar vara så seeeg! Den är som bortblåst.. Det bevisar ju bara en sak. Att jag har kul här!

Min helg kan stavas Luciafirande. Fredag morgon: Min lilla kör sjunger på skolan. Det kommer bli finfint. Har värsta grejerna på gång! Fredag kväll: Lucia med Bel Canto på pro nova. (vart nu det ligger...) Söndag kväll: Luciakonsert i Immanuelkyrkan kl. 18. Alla är välkomna, men det kostar en slant på 120 kr. Biljetter finns i Gotthuset på drottninggatan. Välkomna!

Igår hade jag en supertrevlig eftermiddag/kväll med JohnEvelinaOchErik i överhuset. Spel, diskussioner och skratt. Och så lite mat i magen, tack Evelina. Det är ju tur att någon ger mig mat här.. (; För övrigt vill jag  bara meddela att kvällens mat är köttwook och makaroner. Så det bevisar att jag inte bara äter nudlar, för det gör jag inte.

Det var nog allt jag hade att säga, tack för mig


And I'm back there again,






Jag har det bra








Kylskåpspoesi,






Drömmer om en pojke som säger:
Priset att kinesa i min säng
är en miljon kyssar

Nästa morgon vaknar jag på hans arm







It's not always bad,

Trött

Så var det helg igen, tipptopp! På söndag är det första Luciatåget med kören. Vet fortfarande inte vad det är vi ska sjunga, tror att Micke har glömt bort mig...
Imorgon blir det besök. Ska bli trevligt. 

Ska också göra lite reklam för Marre när jag ändå håller på. Helt fantastisk på att massera och gör det för en hundring i timmen! Det kallar jag SWEEEEET!!

Nu är det i alla fall sängen som gäller, sov gott världen

And I don't know what to do,



Gammal klasskamrat
Tjejen är ju fantastisk!
Skrivit text och musik alldeles själv
Eloge till henne!