Come what may,

Grunkarna har förflyttat sig ner till publiken

Forumspel i fredags. Roligt och väldigt bra gjort av pedagogerna. Igår var det premiär på "Älska mig för alltid". Eloge till Sofia och Adam som gjorde väldigt bra ifrån sig.

Igår tog jag tåget ner till Linköping också och träffade Jimmy och Annie. Tack för en helt underbar dag!

Imorgon sätter en ny vecka igång igen och det är då jag startar en kör här på skolan. Lycka till, till mig! Och på torsdag ska jag provsjunga för en kör inne i staden. Lycka till igen, till mig! Jaja, det går nog bra med allt. Det ska bli kul :)  

Ska nog ta mig en promenad i det soliga fina, men blåsiga vädret nu






Kom hem snart!

 


En kopp kaffe, tack!

Hejsanhoppsan alla glada!

Sen sist har det hänt, som alltid, en hel del. Vi jobbar vidare med ensambleträning hos Carl-Erik, improvisationer med Marie och "emotion preperation" på Annas lektioner. Och för varje dag som går känns det bättre och bättre.

På fritiden roar vi oss så gott vi kan. Tisdagar är det innebandy som gäller (även om inte jag är superfan av det och springer därifrån så fort därifrån att ingen hinner stoppa och tvinga mig) Onsdagar är det Stage fighting (!) Torsdagar är det SkapandeVerkstad. Bakom idrottshallen finns ett någorlunda stämt piano, i källan finns ett musikrum och ett biljardrum och i alla hus utom vår lägenhet finns det TV med DVD, vilket resulterar i film ungefär varje kväll.
Och om det går som planerat så kommer även en kör bildas här på Marieborg. Alltså en aktivitet för måndagseftermiddagarna också. Så alla Marieborgare som läser detta, välkomna nästa måndag kl. 16.00 Storstugan.

Ikväll var vi och tittade på en teater på Östgötateatern. "Nära livet" Den var bra och mycket sevärd, men jag har inte bestämt mig. Den var egentligen inte superbra, men absolut inte dålig. Och det fanns några karaktärer att fascineras över. Jag ställer mig neutralt till den frågan tror jag.

Nu ska jag försöka sova lite, trots att väggarna är alldeles för tunna för vårt eget bästa och med fötter som springer omkring ovanför våra huvuden. Det kanske slutar med en sopkvast i taket.




Genom mörkret, jag leder dig



Jag behöver inte ens förklara


<3


Dreams pass in time,

Cykeldäcket är runt nu!

Ja, idag har vi hunnit med en hel del. Min cykel har då varit på verkstad och fått sig ett nytt däck, så nu slipper jag hoppa mig fram. Våran underbara soffa har fått en ny provisorisk klädsel. Fått till gardinerna i "matsalen". Hälsat på min bror med familj. Och hör och häpna, tittat på film.
Men Marieborg ekar tomt denna helgen.

Nej, nu ska jag och Herrgårdens husspöke Wadström sova. Ja, det spökar här i lägenheten och han heter Wadstöm om inte det framgått tidigare.

Godnatt världen!


Du har visor i ditt hår och poesi i dina sår,

Slut på veckan, det är dags för fredagsmyyys!

Carl-Erik lektion ute idag. Blött är beskrivningen på den. Hälsningsövningar, gömma-kronan-i-handen och blundövning. Självklart var han tvungen och skoja till det lite. Han är lite lurig, Carl-Erik (;
Hade "utvecklingssamtal" med honom idag. Lääskigt! Nä, bara skoja. Helt okej, och det var skönt att ventilera sig lite.

OCh för att förtydliga lite av det jag skrev igår med tvättningen. Jag har tvättat fler gånger, men med Louise och hemma. Så igår var första gången jag gjorde det för mig själv. Så, då var det missförståndet löst. :)

Mami och papi ska man träffa idag nu när de kommer upp. Jag har ju saknat dem en del faktiskt.

Vi hörs,


Saknar er. Ni vet vart ni kan nå mig


Med nostalgin i ögonvrån,

Ja, som ni kanske alla redan vet så hade vi, ungdomsrådet i UngiKör, en opera i våras. Om ungefär en månad är det dags igen, då på en körledarkonvent. Därför sitter jag och lyssnar lite emellanåt till några av låtarna och inser att jag glömt bort mer än hälften.

Illa nog kommer det inte bli samma sak som i Stockholm. Vi är inte hela styrkan och måste därför sätta in reserver. Men det löser sig säkert:)

Med stråkkvartettens musik och vår skönsång i öronen gör jag nu en nostalgitripp.


Partyparty! Jag och Johan i strålkastarljuset i vår fantastiska outfit


Repetion roar alla


Jag och Johan i sängkammarscenen. Nattygsbord: Erika Lampa: Gert


Bild från premiären. Alla mot Anton/Hampus


Som sagt, roande repetioner


Premiär. Tjejkompisarna emot Felicia/Elin


Linslus #2 och #1


Repetion, vi roar så gott vi kan


Ja, vi hade super på repetionerna :D


Relativitet

Stage fight idag igen. Vi är på gång!

Marieborgslivet rullar på och vi har det bra. Har jobbat med Anna hela dagen, med olika övnigar där pinnar inkluderades.
Tvättade för första gången idag, har ju lyckats dela den uppgiften med min rumskamrat, men idag var det min tur. Spelade också biljard för första gången. Och ja, allt är ju relativt.

Funderar på att starta en kör här på skolan, men ska också ringa Michael om plats i en kör i staden.

Kvällens aktiviteter är oklara, men det blir väl något skojiigt som alltid:)


Everybody wants a thrill,

SMACK!!

Det formligen ekade i hela salen när Bonnica kom fram till mig och gav mig en örfil på min vänstra kind. Och det var inte en sådan där relativt snäll som vi brukar ge varandra på övningarna hos Carl-Erik. Nejnej, kraften i det slaget kom nog ändå nerifrån tårna och fingeravtryck lämnades kvar på min kind i en halvtimme efteråt sådär. Våra övningar är inte förutsägbara på något sätt, men roligt var det sen efteråt. Ett minne att skratta åt.

Stagefighting fick fylla eftermiddagen sen. Intressant och väldigt kul, speciellt kul att driva vår lärare Robin till vansinne. Don't worry, vi känner varandra sen innan. Han har nu också lovat mig att lära mig fäktas.=)

Just nu sitter jag och tar igen mig med skön musik i öronen och en värkande fot. Vet inte vad jag gjort, men ont gör det och jag skulle nog vilja ha lite av min mammas råd.

Jag har det bra. Imorgon väntar lektion med Anna. Skräckblandad förtjusning förklarar mina känslor för de lektionerna, men Anna är sjukt bra och vet vad hon håller på med.

Jag återkommer,



Jag är dålig på det här med att ta bilder
Ska skärpa mig genast!


Jag har förlorat mitt fokus, vad drömde jag om

Ja. Nej.
Endast de två replikerna fick använda i en av övningarna idag i en situation där person Ja skulle be om pengar från person Nej. Det gick bra att inte låna ut några pengar tills Åke gav mig ledsna-hund-blicken. Då föll alltihop.

En cykeltur in till staden på en smått skraltig cykel hann vi också med. Ja, det är min vanliga cykel, men efter mitt faktiskt väldigt duktiga byte av slang, så blev däcket konstigt och en stor bula blev det på köpet. Därför skraltig och därför snarare hoppade vi fram än rullade. När pappa kommer upp på torsdag så bär det av till Haga Cykelcenter. Ja, förr eller senare.  

Borde ta och sova nu, faktiskt.
Hade


Jag ska sluta lova massa saker jag inte kan hålla

Ni kanske undrar över mig,

Hej alla glada!

Ja, det var ju ett tag sen jag hörde av mig, men när skolan är intensiv och tar mycket av kraften så varken hinner man eller orkar man ta tag i och skriva ner något.

Vi jobbar vidare med skådespelarträningen, skrattar, gråter och kämpar omvartannat och det är härligt! Trivs så otroligt bra på detta ställe, och även om vissa övningar är så pass jobbiga att man praktiskt taget undrar vad man gett sig in på, så har man folk som stöttar precis vid sidan av. Underbara människor här!

I helgen tillbringade jag min mesta tid nere i kursgården och det var niiice, trots kanske lite, lite sömn :D Wadström fick alltså klara sig utan oss i helgen, men jag tror att han överlevde. 
Jag var ute och, hör och häpna, sprang igår med Dante och Niklas. Jag överlevde det, men vaderna sprängs för  nästan varje steg jag tar. Men jag klarar mig.

Imorgon fortsätter vi med skådespelarträning och dramaläsning. 

Blir så glad av att höra av folk från gamla tider, så fortsätt med det! :D
Hade bäst så hörs vi snart! 
 

Saknar dig bästabästaMalin!

Why do you have to go and make things so complicated?

Idag har jag:

Låtsats vara i en park
Provat hattar
Lekt mördarleken på olika sätt
Fått veta mer om dem i klassen
Cyklat
Spelat piano och sjungit järnet
Ändrat riktning på bandybollar
Bjudit DanteErikaOchLouise på kroppkakor
Missat slutet av "fantomen på operan"

Vi hinner med en hel del här på Marieborg


 



Jag vet inte om du hör mig, men ber dig om ett svar

Hej alla glada!

Helgen blev bra och jag är nöjd. Det var skönt att sova i sin egen säng och bara njuta av att vara hemma och vara själv ett tag. Sova ut. Det var nice

Men nu är vi tillbaka i gamla gängor igen. Alltså lek och övning för att få oss att bli bättre skådespelare. Att vi mår toppen nu är inte otippat, men Carl-Erik varnade oss för höstens klagovind. Hmm...
  Idag skrattade vi nästan "bort" en lektion för övrigt. Det började med en övning där vi skulle göra olika ljud och.. hm, svårt att förklara, men aja.. Den slutade med att alla näst inpå läg på golvet och asgarva. Anna, vår röstlärare, påstår att det är bra att skratta, så hon lät oss göra det. Att vi sedan skulle lägga oss i en cirkel på golvet, och lät oss skratta i en tio minuter till, det tog på krafterna och efter den lektionen var alla helt utmattade.

Provsjöng för en kör idag. Får veta innan helgen. Ska bli spännande!


Jag mår bra, jag känner att jag hör hemma här! 
 

Du kanske undrar över mig,

Jag är hemma nu

Det här är det mest märkliga jag någonsin upplevt. Att åka från Norrköping och ner hit igen. Det känns just nu som om jag bara varit på en liten semester på två dagar och nu kommit hem för att återgå till det gamla normala, fast det samtidigt känns som om jag gått på Marieborg i minst två år, men egentligen har det bara gått två veckor. Hur sjutton får man ihop det?

Jag känner mig också kluven på alla sätt och vis. FigeholmMalinFolkMamiOchPapi har länge kallat på mig och jag vill inget hellre än att umgås med dem, men jag vill vara på Marieborg också. Titta på filmerna i helgen, umgås med alla däruppe, bara vara. Det är vid sådana här tillfällen som jag bara vill kunna dela på mig själv och vara på flera ställen samtidigt!

Men härligt är det i alla fall att sova i min gamla vanliga säng med mörkläggningsgardin och nattygslampa.

Dagarna rullar på,

Jag är rätt så mosig i mitt lilla huvud just nu

Intesivt, det är min förklaring. Halva dagen igår och hela dagen idag har vi alla fått vara fokuserade på uppgifterna och det gör en del. Man blir helt tom i skallen när skoldagen är slut, men vi har fruktansvärt roligt. Leka runt, göra statyer av oss själva, örfila varandra. Ja, ni hör ju :)

Matilda och jag var och testade på Salsa igår. Lycka!! Jag ville aldrig sluta dansa runt, trots att det inte är samma sak som Cubansk Salsa som jag lärt mig innan. Kul var det, och ännu roligare var att Dante satt och tittade på första timmen. 
  Två kvällar i rad har det blivit filmtittande. Jag gillart! Värst av allt är att jag missar filmnatten i helgen, men istället mina vänner, så kommer jag hem till smålandsskogarna igen. Boka inte upp något annat än mig (;

Ikväll blir det inte tekväll med alla andra, utan barnvaktning. Men det är okej, jag får ju mat.

That's all for now


Fotograf: Dante


RSS 2.0