All I need is you,

Hejhopp!

Misskött mig på bloggen igen, jo tack jag vet, men det är ingen idé att jag säger att jag ska skärpa mig. Jag är inte så säker på att jag kan hålla det.

Här händer det en hel del vill jag lova, men det som händer på Borgen stannar på Borgen... Orgniellt, jag vet!
Nej, men det händer massor här. Pjäsarbetet fortsätter och premiären närmar sig med stormsteg. Efter lovet är det bara tre veckor kvar...

I lördags var jag på en lägenhetsfestival inne i staden. Hur mysigt som helst, med härligt sällskap och bra musik som spelades live där i den gigantiska lägenheten.

Annars rullar livet på och våren ligger i luften. Helt fantastiskt. Erika och jag såg årets två första fjärilar idag!

Snart är det påsk, då återvänder jag till Småland igen för ett tag, för att sedan ta mig uppåt på tisdagen. Körövning och förberedelser inför högskoleprovet. Jo, ni läste rätt. Jag ska ta tag i det igen och skriva ännu ett. Får se hur det slutar den här gången..

Dagens citat går till pedagogen Dan om karaktären Peter i vår pjäs: Han är som en vandrande frukost!



Jag och Erika i en scen från "Att döda ett tivoli"

Kika gärna in på hemsidan och läs mer!


http://www.folkbildning.net/~Studio.Tea/

Hon tar bussen från stan

Sitter på bussen på väg upp till Norpan igen.

Tillbaka till vardagen. Men det är med blandade känslor jag åker upp igen, för bästabästa Malin far till Danmark i veckan. Även om jag inte är hemma och kan märka av tomheten på samma sätt, så kommer hon ändå inte finnas hemma i Smålandskogarna nästa gång jag kommer hem. Kommer sakna dig mycket, men jag hoppas att vi ses igen om en månad darling!
Och du, ha superkul och helt fantastiskt där i utlandet med alla hästar! Eller rättare sagt, du kommer att ha superkul! :D

Så det är med blandade känslor jag återvänder till Norpan. Ibland önskar jag att jag skulle kunna splittra mig själv och vara på två plater samtidigt! Men i min väska finns ett X antal kroppkakor, som jag visserligen borde dela med en bror, men det gör i alla fall livet lite lättare. Kroppkakor is the shiet! <3




Veckans dikt



Han är ju helt fantastisk på att rimma

Och nej, igår var jag inte glad på Swebus
men ärligt talat tycker jag de sköter sig riktigt bra
oftast


I'd like to make myself believe

Småland.

Är hemma och ser till att Malin inte packar med sig allt för mycket inför resan till Danmark. Måste erkänna att jag inte riktigt är haj på det, men hon har iaf inte fått med sig allt för onödiga saker.

Mina kära pedagoger borde också vara stolta över mig, då jag faktiskt har klippt sönder alla tidningar och reklampapper här hemma i jakt på bilder och text till rollcollaget av Sonja. Mamma påstår att det börjar likna tiden då jag var liten och klippte i tidningar, fast på var finmotoriken lite sämre

Torsdag och fredag var två roliga dagar på Borgen då vi gick en liten kurs i smink och kostym. Lärorikt och underhållande måste jag erkänna. Helt fantastiskt vad man kan göra med lite smink bara.

Och våren väntar runt hörnet! Utanför i rabatterna har mamma grävt fram blommande vintergäck och i luften luktar det vår. Nu får vintern vara över tycker jag, har massa vårskor jag vill gräva fram ur garderoben nu! Ja, och kläder också förståss.

Pöss


Vem tar konsekvenserna för din skuld?

Att döda ett tivoli

Sommarlovet har precis börjat för de tre ungdomarna Dunja, Sonja och Mikaela. Det är varmt och solen lyser, men bakom ljuset och grönskan gör sig den mörka sanningen sig påmind, för alla tre bär de på hemligheter om sina föräldrar de inte kan erkänna för varandra. Inte ens för sig själva.


Vi jobbar alltså med pjäsen "Att döda ett tivoli" skriven av Dennis Magnusson. En bra pjäs om jag får säga det själv och strunta i att vara opartisk. Pjäsen är en baserad på Fjodor Dostojevskijs "Brott och Straff" och i grund och botten så handlar den om just det. Brott och straff. Vem får ta konsekvenserna? Och vad blir det för konsekvenser? Hur mycket ansvar har egentligen föräldrarna? Och hur mycket av föräldrens problem kan ett barn ta?

Helgen v.18 har vi premiär på Kulturkammaren i Norrköping och vi spelar även helgen därpå för allmänheten. Alla är självklart välkommna och biljetter finns att köpa. Än så länge...





I see you

Dåligt med uppdatering från min sida, jo tack det har det varit !

I helgen så var jag iväg upp till Stockholm en sväng tillsammans med URK och det var en bra helg, liknande mot de första helgerna jag var med dem. Möten, skratt, skoj och dåligt med sömn. Precis som en URKhelg ska vara. Dessutom har ni nu här, den nya URKmamman och det första hon gör är att avsäga sig allt ansvar i maj på Norbusangfestivalen. Varsågod ! Hehehe

Men nu är jag återigen på Borgen och har det mer än Gött! Händer en spännande saker här hela tiden. Pjäsarbetet fortsätter och jag tycker att vi sköter oss relativt bra. Lite fundersam över hur vi ska hinna, men det blir nog bra.

Imorgon och hela fredagen så kommer vi att hålla på med smink och kostym. Spännande! Tio börjar vi imorrn alltså, detta innebär en härlig sovmorgon till kvart över nio ! And that's AWESOOOME!!

Men nu väntar kören. Hade gött, hej!


Men när jag är med dig, känner jag mig som Ikaros sekunden innan han faller

Jag mår tippitopp som man brukar säga Veckan har gått så himla fort och nu är det redan söndag. Hade velat åka och hälsa på bror Andreas idag, men på ryktesvägen hörde jag att han återvänt till Linköping. Det var också planer på att vi kanske skulle till friskis och träna kibox, men jag vet inte riktigt om det är inställt idag kanske, av olika anledningar. Imorgon sätter allvaret igång igen. Eller på tisdag kanske man räknar nuförtiden. Over and out

I can't get, can't get enough of you

Pjäsarbetet fortsätter och Alexander mår fortfarande bra, än har vi inte brutit ner honom även om vi busar till det för honom ibland. Men idag har vi varit snälla mot honom, han gör ju trots allt ett riktigt bra jobb och en massa roliga övningar!

Bokrean är nog i sitt slutskede tror jag. Blev något besviken när jag klev in där idag och såg det lilla urplock som fanns kvar. Inte mycket att ha. Men en bok hittade jag som verkar riktigt lovande.

Och eftersom att gårdagen blev något sen, så ska det bli tidigt ikväll. Så godnatt mina vänner!





(Tiden går alltid för fort när jag är med dig)


Kärlek är för dom

Back on track!

Vardagen har satt igång här på Borgen igen och det ser precis ut som vanligt. Galenskaper, skratt och stoj! Skönt att vara hemma och ta igen sig, men det känns bra att vara tillbaka igen. Har saknat livet här lite.

Hade mina syskon på besök igår här och det blev kaffe, kakor och tårta. Mycket trevligt måste jag säga, roligt att träffa alla syskon och deras familjer. Slutade med ett härligt snäbollskrig med Staffan och Ella ute på gården. Tårtan som blev över åts snabbt upp av internatare här. John och Eve var över i lägenheten och fikade. Ovanligt men något som gärna får inträffa igen. Sedan hamnade resten av tårtan i Kursgården. Lyckliga kisar som fick lite socker

Imorgon börjar pjäsarbetet igen med endast Alexander som pedagog. Kan bli spännande eftersom att jag redan röstat ut honom (;

Over and out


RSS 2.0