Ibland har jag vaknat på morgonen och gjort det jag ska

Min nya kompis Svenska Lagar och jag kommer inte överens

Sitter i köket och läser som en idiot i min litteratur med Svenska Lagar som ligger bredvid och morrar. Och emellanåt bits han också. Tror att det är sen gårdagen då vi hamnade i brottningsmatch angående lagar som han inte ville visa mig. Så min tanke är att jag ska byta inrikting av yrke helt. Jag ska bli lagbokstämjare.
Känner mig annars väldigt duktig idag då jag faktiskt har läst ganska många sidor i min litteratur, så mycket att omvärlden snurrar lite ibland och jag knappt minns vad jag själv heter för att hjärnan är så fullproppad av text om lagstiftning och mänskliga rättigheter och processrätt och brott och straff att jag anar mig till att jag har en natt med lagboken att förvänta mig. Igen.

Men den här gången ska jag döda tentan, med mina bara händer. Omtenta till mig? Skulle inte tro det! Ska bara försöka få Svenska Lagar att samarbete lite mer med mig. Kanske behöver bli struken över ryggen, så som de gör i någon av HarryPotter böckerna..

Fredagskvällen blev toppen! Med Bawans kläder förvandlades jag till en ursnygg hiphopare, maten var god och sällskapet härligt. Och sittningen blev väl sådär som de brukar bli. Mycket spex och skratt. Avslutning på Trappan och hem med sista spårvagnen. Bättre kväll kunde det nog inte bli.
Imorgon väntar stadsvandring brorsbarnet Amanda. Mys! Vi ska göra massa roligt hon och jag, bara sådant där som tjejer gör ! :)

Så därför borde jag återvända till min litteratur och få några fler sidor igenomlästa, men det är tungt.. Mest i huvudet just nu. Så jag kanske skulle ta och se vad som visas... Aj! Svenska Lagar! Fy dig!

Nåväl, återgå då..

Allt skit jag sa, det kom tillbaka

Pluggapluggugugaga, jag måste jobbajobbababa och studeramerastuderamera

Första tentan blev inte godkänd rakt igenom nej, så därför måste jag nu om tio dagar skriva om den en gång till. Så långhelg efter juridiktentan nästa vecka blir det inte, neej. Då får vi ta tag i socialt arbete igen.

Så nej, dagen har inte varit bland de bästa. Och Lagboken är inte nådig någonstans. Pockar på uppmärksamhet väldigt ofta. Somnade med den igår på soffan och vaknade igen av att den lån och tyngde mig över bröstet och viskade: "Lääs mig! Korshänvisa! Leta principer! Bläddra i mig!!" Läskig typ det där.
Men fast jag knappt tittar på litteraturen ibland, så måste jag koncentrera mig allt för mycket på juridiken, annars finns ingen förklaring till varför jag drömmer om att jag bläddrar i Lagboken natt efter natt. Inatt var tredje natten.. Inga vettiga paragrafer står det och jag kommer aldrig någonstans i den heller. Annars hade det varit toppen måste jag erkänna! :)

Men dagen har också varit bra, satt på Broddan med MatildaWilleJens ElinAlexanderOchCarlas-Erikas och bara njöt av trevliga samtal och sällskapet. Behövdes en dag som började som den gjorde. Och Carlas-Erikas, jag förstår inte vart du får alla dina kloka tankar ifrån! Klockrena gång på gång.
Så Calle, tack, även om du kanske glömt bort vad du sa.


Dzi dzo so ko a no afima

Trött, stressad, glad i hjärat och lite hungrig, men jag lever fortfarande.

Jag är hemma igen efter en körig helg i Stockholm med URKarna, men vi hittar alltid vägar att underhålla oss mitt i stressen. Det har lite sett ut lite som det brukar, sång, dans, trevligt umgänge och sömnlösa nätter, men eftersom att det var 25årsjubileum för UNGiKÖR så har vi haft lite andra uppgifter också. Anordnade värsta middagsfesten och några av oss roade oss på lördagsförmiddagen med att blåsa upp tvåhundratio ballonger. Måste erkänna att jag, Bullen och heliumtuben hade det ganska roligt där i några timmar. Och det fortsatte när vi, 13 ungdomar, vandrade genom staden med tvåhundratio ballonger i händerna till centralen.
Så UNGiKÖR hade en parad från centralen till hötroget ni stockholmare som missade det och släppte iväg våra tvåhundratio ballonger, så om någon får ett snöre i huvudet någon dag, så vet ni varför.

Och trots stressen, pressen och allt annat rörigt just denna helg, så var det just det här jag behövde. Lite skratt i magen och tänka på något annat än juridiken. Tack URK!

Vill bara säga också, bra jobbat! Ni gjorde ett helgrymt arbete!

Mitt i snöflingan balanserar jag




Jag behöver inte fundera mer.
Snön kom runt midnatt.
Jag såg den
gick ut och kände lite på den
stod sedan på balkongen
och fångade snöflingor med tungan

Och idag när jag vaknade
låg fortfarande ett
tunnt vitt täcke kvar
med en sol som ibland
speglar sig lite i det



Just nu hoppas jag att SJ sköter sitt jobb
och låter tågen gå ändå
för man vet ju hur det brukar bli med det


Alla skrik och hårda ord är som gift i vårat blod

Sistaminutenpackning

Jag har aldrig varit bra på det. Någonsin. Och jag kan bara be till en högre makt att allt jag behöver kommer med.

Och idag har Wadström hållit i pluggpiskan. Ledig dag från föreläsningar och vinden förde mig bort till Borgen, där jag spenderade några timmar i kupan tillsammans med min nya kompis Svenska Lagar och en Wadström som övervakade pluggandet.
Juridik är spännande och ganska kul faktiskt, om det inte vore för all litteratur jag måste plöja igenom. Traadig är ordet som förklarar de böckerna bäst faktiskt.

Sitter här och funderar också över om snömolnet faktiskt missade Norrköping då den vandrat från Norrlandet och ner till Småland och dessutom träffade på Linköping på vägen. Eller är det bara i min del av Norrköping det faktiskt inte snöat än?

Men nu, packa färdigt. Sen sängsängsäng! Imorrn mot Storstaden.

Hade bäst!

They say, things happens for a reason

 

Ja, det är fasen mig inte lätt att vara fisk ibland
och är de det här man blir vid dålig karma?
Ja, man bara undrar ju
lite för att veta vad man har att förvänta sig (;

 

Puss


Just don't fall recklessly, headlessly in love with me

Korshänvisning. Europakonventionen. Man straffas inte, man får en påföljd. Höstlukt. Förordning. Förmögenhetsrätt. Rekvisit. Subdelegation. Hur? Regler. Vad är gällande rätt? Fritt skön. Brottsbalken. Rättkällor. Dispositiv. Portalparagraf. Principer. Lagar. Indedutiv. Han blir hon, men hon kan inte bli han. Kroppkakor. Juridisk person är den fysiska individen.. nej, det var stat, förvaltning eller AB. Rättssäkerhet=Rättstrygghet? Civilrätt. Propositioner. JO. Relativ. Bokstavstolkning. Saknad. Nödvärn. Lagstiftningsprocess. Duscha. Högsta domstolen. Yngre lag går före äldre. Tvistemål. Rättspraxis. Sjunga. Oxfiléligan. Telefonjour. Legalitetsprincipen. Doktrin. Maila info. Propotionalitet. Sveriges rikes lagar. Vattna. Europarådet. Dammsuga RF 8:1. Stadgar. Kaffe. Barnvakt. Planera helgen. Kaffe. Filosofera. Handla. Grundlagar! Diska. Musik. Dagdrömmeri.


Hmm.. det hände en grej med pluggandet..

I en annan del av samma avlånga land har löven inte fallit än

Var är mina böcker?!

Jag inväntar alltså fyra böcker som ska läsas igenom på tre veckor, plus trekilosklumpen som är fylld av lagar och de har inte anlänt än. Så vart är de?! Börjar känna mig smått stressad, för jag behöver dem. Vi snackar inte hemtenta i slutet av den här kursen, utan en sån där riktig, där man sitter samlade i en sal, övervakad av ett x antal lärare och helt utlämnad åt sitt öde då alla böckerna utom trekilosklumpen ligger hemma och trycker. Salstenta...

Var på forumspel igår och jag trivdes bra. Gula salen, övningarna, spelet, människorna och några sekunder uppe på scen. Allt var perfekt! Märkligt att sitta i matsalen sen utan en tallrik mat framför sig. Jag klagar inte, för det var inte den godaste maten, men jag fick mig lite skedar glass och det var populärt.
Och jag som trodde att förra årets pjäser lärt Carlas-Erikas att man inte kan gömma blåtiror bakom solglasögon, men icke. Så marieborgare, den dag ni får veta vad han verkligen gjort, så vill jag veta! Och "jag ramla" är ingen bra ursäkt ;)

Hösten är här och jag vandrar mycket. Runt i staden. Hösten är vacker och den hinns som inte upplevas om man cyklar och idag är det sol igen här i Norpan. Ikväll ska jag vara barnvakt hos min kära bror ute på Lindö, så jag ska nog ta och gå en promenad in till staden nu, så jag hinner till juridiken och sedan kan ta bussen ut dit. Cykeln orkar inte hela vägen dit faktiskt.

The last airbender

 

Me wants to see!!!

 


And I think to myself it's a beautiful night

Idag är det 101010 och binärt blir det 42. 42 är svaret på meningen med livet, universum och allting. Så dagen har alltså varit allting.

Matilda och jag har plockat massa äpplen i äppelträdgården ute på Marieborg. Eller i alla fall, de som fanns kvar vilket slutade i två kassar. Och efter det en promenad runt båtplatsen. Mysigt värre var det :)
Och imorgon börjar juridiken. Än har jag inte fått hem mina böcker, eftersom att jag beställde dem sådär lite sent, men ryktena säger att de inte ser allt för roliga ut. Och i slutet väntar en salstenta.. Förhoppningsvis är den här kursen lite mer konkret, men även här säger ryktena att juridik inte är något vi socionomer är förtjusta i. Borde nog skapa en egen uppfattning. Och köpa en lagbok också.

Fick förövrigt höra att Skalman fått gå ute hela natten och frost hade det varit också. I ren demonstration hade han vält några blomkrukor och ätit upp blommorna. Typiskt Skalman, ska jämt ha uppmärksamhet.


I would for you

But we're gonna start by
Drinking old cheap bottles of wine,
Sit talking up all night,
Saying things we haven't for a while



You know, I'm sorry


And we don't know how, how we got into this mess

Jag vill inte det här mer, jag kan inte döda tentan

Det är för ensamt att sitta och skriva tenta och jag är uppenbarligen inte bra på det. Jag vill inte sitta här och spy ord jag knappt själv förstår på ett dokument som ska lämnas in för bedömning.

Jag vill sitta och skratta tills jag får ont i magen i vårt lilla mörka hörn på Världens. Vill sitta och ha filmmaraton till sena natten. Jag vill ligga och lyssna på andetag som bryter nattens tystnad. Vill dricka te och spela Talisman med gott sällskap. Vill prata bort en livstid om allt och inget i ljuset av stearinljus. Jag vill diskutera det nya inom teknik- och naturvetarvärlden. Vill ligga och räkna stjärnor och rita mönster på himlavalvet. Vill känna nattens kyla mot mina bara fötter. Jag vill känna trygga armar runt mig. Vill titta på en dålig teater. Vill fånga snöflingor på tungan. Och jag vill sitta på en bänk och titta ut över strömmens vrivlande vatten.

Nej, jag behöver.

Don't give up on me

Har lite definitionsproblem...


men jag ska döda den här tentan!





Don't ever forget me

Tentan närmar sig...

Jodå, snart är det dags för första tentan. Hemtenta och det tycker vi om, men jag vågar inte riktigt tänka på vad för frågor som kommer att komma upp. Är det "Vad är socialt arbete?" så vet jag inte vad jag gör eller svarar, för det är ju helt omöjligt att besvara. Så det kanske är dags att bunkra upp kylskåpet och frysen med mat och kanske be en liten bön till Gud att det går bra. På onsdag kör vi!

Satt med Jana på Världens idag med en kopp kaffe och bagage av minnen. Vi satt och prata om ditten och datten och det var härligt. Tycker verkligen om den tjejen och blir alltid så glad i hjärtat av henne. Pussa!



Det är dags för fredagsmyyyyyyyys



Fredagskvällen stavas hemmagjord pizza, massa te och lite sällskap av en viss dr House. Och det är sant som de säger, säsong 6 är sjuukt spännande!

I'll fake it 'til I make it

Jag lever och framför allt min bror klarade sig undan branden

Seminarium idag igen, men nu är det sista på ett tag. Två veckor eller så. Det kommer gå asbra, trots att jag bara fick en halvtimme på mig igår att förbereda och skriva upp några slags stolpar. Men sällskap är mycket roligare än att sitta och förberade inför ett seminarium och Matilda och jag hade det riktigt trevligt igår kväll. Improvisation is the shiet! Va sjutton, det är vad jag tränat på i ett år och så :)

Och efter idag så ska jag bara ta det lugnt, hela långa helgen. Bara vara ledig och inte rusa runt överallt och ingenstans. Bara softa och njuta.

Over and out!

RSS 2.0